Известие

Collapse
No announcement yet.

Водна помпа ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Водна помпа ...

Водната ми помпа от два дни протече. От каде мога да си купя нова или ремонтен комплект за моята. Свалих я, има шум в лагерите, дали се ремонтира или пак действието изваждане :wazuup:
    Fiat Punto 1.9 JTD
    Alfa Romeo 156 2.4 JTD
    sigpic

водна помпа

веднъж съм правил водна помпа на VM мотор на Алфа 6 , ако е същата разглобявяш я първо като внимаваш да не спукаш турбината
    след това си купуваш лагерно тяло и фибър от лада , отиваш при някой стругар щото оста на ладовия елемент трябва малко да се намали за да стане на шайбата и това е след това зглобяваш...
    Alfa GTV 1.8 TS
    Alfa 33 1,4 feeling 94г.
    Alfa 6 2,5 TD - в спомените само

Comment

Аз пробвах преди време да ремонтирам моята, която нетечеше, но лагера тракаше кофти и открих че се заменя само с нова.............

Сори ама поскоро ще се потроши отколкото да се разглоби- поне при мен беше така.

Comment

Re: водна помпа

Първоначално публикувано от hammar
        веднъж съм правил водна помпа на VM мотор на Алфа 6 , ако е същата разглобявяш я първо като внимаваш да не спукаш турбината
        след това си купуваш лагерно тяло и фибър от лада , отиваш при някой стругар щото оста на ладовия елемент трябва малко да се намали за да стане на шайбата и това е след това зглобяваш...
        Да ве ако е Алфа 6 съм съгласен, щото части няма! Ама за твойта според мен земи си купи нова помпа за 40лв и забрави
        0888 232 484 - Бобо Extreme Service
        sigpic
        Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
        Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Re: водна помпа

Първоначално публикувано от Bobo
          Първоначално публикувано от hammar
          Да ве ако е Алфа 6 съм съгласен, щото части няма! Ама за твойта според мен земи си купи нова помпа за 40лв и забрави
          абсолютно правилно аз вече го направих това упражнение
          ALFA ROMEO 155 T.SPARK 2.0 8V
          ALFA ROMEO 33 1.5 TI

Comment

водна помпа

наистина разглобяването е много трудно , не става с чук и вълшебни думи, въпросната помпа я разглобих с една ръчна преса ..след разглобяването другото е лесно . колата върви вече 6 год. с тази помпа. Но от друга страна ,при цена 40 лв. май по добре е да се купи
            нова.
            Alfa GTV 1.8 TS
            Alfa 33 1,4 feeling 94г.
            Alfa 6 2,5 TD - в спомените само

Comment

Купих си нова помпа 56лв. да ама сега е проблем да сваля шайбата от старата трябва много тънкостенно гидоре 36 за да влезе, ебати и зора...
              Fiat Punto 1.9 JTD
              Alfa Romeo 156 2.4 JTD
              sigpic

Comment

Аве кво праите ве мойта помпа е 60 лв оригинална и си е с шайбата???
                0888 232 484 - Бобо Extreme Service
                sigpic
                Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Ами купих я от великите ЕВРО 07
                  Fiat Punto 1.9 JTD
                  Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                  sigpic

Comment

Първоначално публикувано от JINXY
                    Аз пробвах преди време да ремонтирам моята, която нетечеше, но лагера тракаше кофти и открих че се заменя само с нова.............

Сори ама поскоро ще се потроши отколкото да се разглоби- поне при мен беше така.
                    Хаха мойта и течеше и тракаше - обаче моята успях да я разглобя (имше някакъв трик там)

Comment

а това ?

приятел преебали са те с цената тия Евро 007

Comment

Един съвет от мен вземи си нова помпа и ще приключиш със този проблем.Другото е временен компромис.Успех!!!!

Comment

Аз вече забравих за нея
                          Fiat Punto 1.9 JTD
                          Alfa Romeo 156 2.4 JTD
                          sigpic

Comment

Абе моита водна помпа протече.Купих си нова за 45лв. разглобих всичко и не мога да я извадя

Comment

Working...
                            X